Самолетна екскурзия Южен Китай и Тибет

Дестинация

Самолетна екскурзия Южен Китай и Тибет

  • Информация
  • Програма
  • Дестинация

Самолетна екскурзия Южен Китай и Тибет


Самолетна_екскурзия_Южен_Китай_и_Тибет_4.jpeg

Ценa: 6354 лв

Самолетна екскурзия Южен Китай и Тибет
Дата на отпътуване 03.07.2019
Цени от 3249 Евро / 6354 лева на турист в двойна стая


Цената включва:
Самолетни билети с включени летищни такси с Катарски авиолинии София –Чънду -София;
Самолетни билети Chengdu- Lijiang; Zhongdian-Lhasa; Lhasa-Chengdu
Настаняване в хотели 3 и 4 звезди;
Всички описани входове за забележителностите по програмата;
Закуска, обяд и вечеря;
Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро към  „Групама Застраховане“ ЕАД;
Местен гид на английски език;
Професионален и опитен водач от Туроператора

Цената не включва:
Виза за Китай – 80 щатски долара за притежатели на български паспорти (задължително се заплаща в България) като визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане, 1 паспортна снимка дигитален формат (на бял фон, открито лице, без очила) и визов формуляр. Туроператора съдейства за издаване на визата, но клиента поема ангажимент да отиде до Китайското посолство в София, тъй като от 2018г. се изискват пръстови отпечатъци.
Бакшиши за гидове и шофьори – плащат се на място в Китай (около 30 щатски долара);
Доплащане за настаняване в единична стая – 380 евро;

Условия на пътуването:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване за не достигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 45 дни преди тръгването

Самолетна екскурзия Южен Китай и Тибет


Програма:

Ден 1  Среща на летището в София за полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00ч.

Ден 2 От Доха за Чънду ще продължим в 02:20ч.Пристигане в Чънду следобед. След оформяне на формалностите ще бъдем трансферирани  до хотела. Вечеря и нощувка в Tibet hotel 4**** или подобен.

Ден 3 След закуска се отправяме към летището за полет към Лиджанг, чийто район е дом на колоритните Наси хора и уникалната Бонгба култура. Кацаме в града, разположен на 2400 м надморска височина.
Следва разходка из парка на известното Езеро на Черния дракон. От езерото ще се насладим на невероятна гледка към най-високата планина в региона – тази на Нефритения дракон. В миналото, самият басейн понякога е бил сух, което е разваляло гледката. През 2010 година обаче, паркът е обявен за зона за опазване на водите в областта от местното самоуправление. От 2014 година басейнът е пълен с вода, а бившата му красота възстановена.
Продължаваме с Музея Донгба на етническата група на Наси, които са известни с богатото си културно наследство. В миналото те са имали два вида писменост. Единият от тях – пиктографският Донгба, другият- сричковият Геба, опростен от знаците на първия вид. Смята се, че Донгба датира от VII век - ранната династия Тан, а през X век, по време на династията Сун, вече е широко разпространена. Този вид писменост е била използвана изключително от шамани и свещеници, като помощ за рецитиране на обредни текстове по време на религиозни церемонии. Геба е използвана предимно за изготвяне на договори и писма,  структурата  й прилича на съвременния китайски и видът й е по-близо до йероглифското писмо. По-голямата част от писмените източници на Наси са били унищожени по време на културната революция в средата на ХХ век.
Надвечер  ще посетим Стария град на Линджанг, който е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Този красив древен град с тесни калдъръмени улички, деликатни мостове и стотици черни покриви е наслада за очите на посетителите. Потоци от кристална разтопена снежна вода минават директно през града.
Вечеря и нощувка в хотел Wangfu 4**** или подобен  в Лиджанг.

Ден 4   След закуска след отправяме към Baisha village. Това е родното място на "Tusi" (китайската дума означава вожд на клана) от Му клан.  То е политически, икономически и културен център на областта преди династията Минг (1368-1644). Неговото изграждане започва още по време на династия Тан (618-907) и постепенно добива просперитет при следващите династии. Управителите от династията Минг обаче, преместват техните семейства към град Даян (древния град Лиджанг), но все още строят храмове в Baisha, което прави селото религиозен център по време на ранната династия Минг. Характерният художествен стил на стенописите там и ценното им историческо съдържание  ежегодно привличат хиляди посетители от страната и чужбина.
След като обядваме ще продължим с посещение на храма Yufengsi, който е прочут с камелиите растящи в градините му. Забележителна е 500 -годишната камелия, която се обсипва с повече от 20 000 цвята годишно. Храмът има традиционно оформление с портална сграда, основен дворец и два каменни тигъра и представя архитектурата от времето на династията Цин. В основната сграда се намират много изящни будистки рисунки.
Вечерта в старата част на града ще се насладим на типично за Наси етноса представление. Оркестърът се състои от 20-24 музиканта от всички възрасти, които свирят на традиционни инструменти. По-старите участници във формацията (над 70-годишни) са посветили целия си живот на опазване на уникалното си наследство.
Следва вечеря и нощувка.

Ден 5  След закуска ще се отправим с автобус към Шангри Ла. По време на 4-часовото пътуване ще имаме възможността да се насладим на уникални гледки.
Шангри Ла е въображаемо място, което би следвало да се намира в Хималаите или по-точно в Тибет. В западната култура понятието е въведено от писателя Джеймс Хилтън в романа му „Изгубеният хоризонт“ (Lost Horizon). Определено природата тук и Тибетската култура правят мястото връхна точка на пътуването ни.
Следобед ще се разходим около езерото Напа, разположено в долината на плато с надморска височина около 3270 м. Около него се простират най-обширните пасища в областта, а територията му е обявена за природен резерват. Заради вливащите се тук реки, размерът на езерото има силно изразена сезонност. Разбира се, това зависи и от климатичните промени през последните години.
Следват  разходка, вечеря и нощувка в Argyle Hotel in Zhongdian 3*** или подобен.

Ден 6  През този ден ще посетим известния манастир Songzanlin, който е удостоен с титлата „миниатюрна версия“ на тибетския “ Lhasa Potala”. Построен върху 33.3 хектара той представлява средище на Тибетската култура. Будистките статуи, големите зали за молитва и унесените в ежедневните си дейности монаси, оставят у посетителите незабравими спомени.
След манастира ще се отправим към курорта Banyan Tree. Този уникален 5-звезден хотел  е разположен на 3300 м. надморска височина и е заобиколен от красиви заснежени планини. Ще имаме възможността да разгледаме едно райско кътче на магическо място.
Няма да пропуснем да разгледаме и Дабао – още един известен храм в Шангри Ла с повече от 700 годишна история. Според записките тук е медитирал 5-ят Далай Лама.
Следва вечеря, на която ще опитаме тибетски як. Нощувка.

Ден 7  След закуска ще се отправим към летището за полет до град Лхаса – бившата столица на независимата Тибетска държава. Разположен е в Хималаите на река Лхасахъ на надморска височина около 3 656 м. Lhasa, което на тибетски означава „Място на боговете“ и днес е средище на тибетската духовност, въпреки силното китайско присъствие в региона.
Ще бъдем трансферирани до хотела, ще обядваме,  след което ще разгледаме Норбулинка (Norbulingka) – летният дворец на Далай Лама. Той е бил построен от Седмия Далай Лама през XVII век и е бил лятна резиденция от 1750 до 1959 година. Дворецът заема площ от 36 акра и се смята за най-големия изкуствен парк в Тибет.
По-късно ще се разходим по известната „Barkhor Street“ – свято място за пилигримите, но също така превърнато в шарен пазар със сергии, сборище на търговци от всички краища на Тибет. Ще опитаме от сладкия тибетски чай в „WoeserZedro tea house“, емблематична чайна за Лхаса, където местните хора идват да си починат и да се насладят на чаша от ароматната напитка.
Вечеря и нощувка в хотел Kychui 3*** или подобен в Лхаса.

Ден 8  След закуска ще се отправим за посещение на Потала Палас (Potala Palace). Дворецът е построен през 637 година и е най-голямата монументална структура на Тибет. Внушителната 13-етажна сграда е „кацнала“ на стръмен хълм и приковава погледите на минувачите. Потала е бил зимна резиденция на Далай Лама, а днес е музей, част от списъка на ЮНЕСКО.
Следобед ще посетим манастира Сера (Sera), който се намира в северните покрайнини на Лхаса и е един от трите най-големи и важни  Будистки Тибетски манастири. Построен е през 1419 година по времето на династията Минг. Посетителите могат да чуят философските беседи на монасите, които се провеждат ежедневно с изключение на ден Неделя.
Вечеря и нощувка в хотела в Лхаса.

Ден 9  След закуска с автобус ще се придвижим до свещеното изумрудено езеро Ямдрок (Yamdrok), където ще си направим пикник за обяд на брега му. След това ще продължим към Гьянце. По пътя ще видим някои от най-красивите пейзажи на централен Тибет.
В Гьянце ще се разходим из Стария град, който е запазил и до днес традиционния си стил. Ще посетим манастира Пелкор Чёде и удивителната Кумбум - тибетски храм под формата на мулти-етажна ступа с много интериорни зали и олтари на всяко ниво. Има три Кумбума в Тибет, като най-известният от тях е на територията на манастира Пелкор Чеде.
Вечеря и нощувка в Gyangtze hotel 3*** или подобен.

Ден 10  След закуска от Гьянце с автобус ще се отправим към Шигатце – градът на Панчен Лама, вторият по ранг след Далай Лама. По пътя ще се отбием в местно семейство. След като пристигнем и обядваме, ще продължим към манастира Ташилунпо (Tashilhunpo Monastery)- най-голямата функционираща монашеска институция в цял Тибет. В Ташилунпо са построени много сгради, хиляди помещения и се обитават от повече от 4000 монаха. Около манастира обикаля 1.8 км. път за поклонение, обозначен с молитвени колела. От тук се разкрива невероятна гледка към града.
Следват вечеря и нощувка в хотел Tashi Choeta  3*** или подобен.

Ден 11  Този ден ще се върнем обратно в Лхаса. Пътуването с автобус ще трае около 3 часа и половина  по протежение на Брахмапутра и удивителните й пейзажи.
Разбира се, няма как да пропуснем храма Джокханг (Jokhang) – един от най-старите и святи храмове, и сърце на тибетския будизъм. Много поклонници на религията се молят ежедневно в Джокханг. Лампи с масло от як осветяват предната част на храма, който е богат с колекцията си от будистки статуи и включва известната Sakyamuni Buddha, донесена в Тибет през VII век.
Следва типична тибетска вечеря и нощувка в хотел Kychui 3*** или подобен

Ден 12  След закуска всеки ще има свободно време за разходки и шопинг в Лхаса. Ще обядваме в Лхаса , след което ни предстои обратен полет за Чънду.
От летището ще бъдем трансферирани до хотела.
Вечеря и нощувка Tibet hotel 4**** или подобен.

Ден 13  След закуска ще се отправим на поредния автобусен тур. В югозападната част на провинция Съчуан са разположени две от най-красивите планини– Ъмейшан и Лешан. Те често се считат за символ на провинцията. Ъмейшан е една от четирите свещени будистки планини, докато Лешан е по-скоро висок хълм. Освен с очарователните пейзажи, Лешан е известна с най-голямата в света статуя на Буда, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Ще се насладим на разходка с лодка, ще посетим и поредния будистки храм, преди да се върнем обратно за вечеря в Чънду.

Ден 14  След закуска ще имаме време да се приготвим, ще освободим стаите и ще отидем на обяд. След това се отправяме към най-големия научноизследователски център за гигантски панди. В базата, разположена на  247 акра и считана за национално богатство, се отглеждат и размножават тези уникални по рода си животни от застрашения вид.
Този ден  ще имаме възможността да изпием по чаша чай в местен парк, за да се почувстваме част от ежедневието в Чънду.  Ще се разходим по известната “Jinli street”, за да видим как преминаващите хора опитват всякакъв вид местна храна.
Следват прощална вечеря и трансфер до летище за обратните полети към България.

Ден 15  Полетът за Доха на Катарски авиолинии е в 02:00ч. От Доха в 06:50ч на 17ти юли ще излетим за София, където се очаква да кацнем в 12:00ч. на обяд.

Съжаляваме, но за момента няма информация за дестинацията.Очаквайте скоро обновяване на информацията.

Изпрати запитване

Можете да се свържете с нас и на номер 0898525253. Виж всички възможности в страницата ни за контакти.

Други оферти