Самолетна екскурзия Лисабон и Мадейра с полет от Варна

Изпрати запитване

Можете да се свържете с нас и на номер 0898525253. Виж всички възможности в страницата ни за контакти.

Дестинация

Самолетна екскурзия Лисабон и Мадейра

  • Информация
  • Програма
  • Дестинация

Самолетна екскурзия Лисабон и Мадейра


Самолетна_екскурзия_Лисабон_и_Мадейра_с_полет_от_Варна_4.jpeg

Ценa: 1990 лв

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ЛИСАБОН И ОСТРОВ МАДЕЙРА
Слънчева почивка на острова на вечната пролет
04 – 12 април 2019
8 дни / 7 нощувки

Лисабон-разположен върху седем ниски хълмчета до река Тежу, градът просто сияе в отражението си в реката . Един поглед и ще сте влюбени в него В центъра има широки, оградени с дървета площади, украсени от сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.

Остров Мадейра, известен като "цъфтящата плаваща градина“ на Атлантика е една от предпочитаните дестинации за екскурзии и почивки, разположен между Канарските и Азорските острови,. В миналото - убежище на пирати, днес Мадейра е популярна дестинация и истински рай, където туристите целогодишно могат да се наслаждават на зеленината на острова, мекия климат, прочутото вино Мадейра, уникалната флора и фауна. Основният туристически център на Мадейра е столицата Фуншал. Оживен и пъстроцветен град,изпълнен с калдъръмени улички, носещи духа на елегантните имения, както и аромата на тропическите растения и градини. Фуншал предлага нещо повече от мечтана ваканция и пленителна атмосфера. Въпреки че столицата има много плажове, отличени с престижния син флаг, самият остров Мадейра има по-скоро скалисти плажове и тук меките пясъчни ивици са рядкост. Туристите, които обичат купоните през нощта трябва да се огледат за друго място за отдих, но за романтици и хора, които търсят спокойствие и бягство от стресиращото ежедневие, то Мадейра е отличен избор.

Цена от Варна от 1990 лева на човек в двойна стая

Хотел
Лисабон- хотел 3* централно разположен
Мадейра – Windsor 4*
http://www.windsorhotelfunchal.com/
1990 лв.

Лисабон - Lisboa hotel 4*
Мадейра - Pestana Casino Park hotel 5*
http://www.pestana.com
2190 лв.

Цената включва:
Самолетен билет Варна-София – Лисабон – Фуншал /Мадейра/ – Лисабон – София-Варна;
3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел Лисабон;
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел на Мадейра;
трансфери летище – хотел – летище по програмата;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Водач от фирмата организатор при минимум 20 записани туриста;

Цената НЕ включва:
Екскурзии по желание
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Необходими документи: - лична карта или задграничен паспорт
- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или не пътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети:
04 април Варна-София 16:20 – 17:10
04 април София – Лисабон 20:50 – 23:00
07 април Лисабон - Фуншал - подлежи на препотвърждение
11 април Фуншал – Лисабон- подлежи на препотвърждение
11 април Лисабон – София 00:05 – 06:00 на следващия ден
12 април София – Варна 07:05 - 07:55

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полетите!

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите - 15 души.

Обиколката в Лисабон е на български език. Предложените екскурзии за Мадейра са на английски език.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената, който е невъзвратим.

Самолетна екскурзия Лисабон и МадейраПримерна програма:
Първи ден /04.04.2019/
Полет от София в 20:50, каца в Лисабон в 23:00. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела

Втори ден /05.04.2019/
Закуска и свободно време.
Възможност за полудневна екскурзия на Лисабон с екскурзовод на български език /доплащане 35 евро - входни такси не са включени/. Лисабон често е наричан градът на седемте хълма, перлата на Португалската колониална империя или просто градът на Фадo.
По време на обиколка на ще разгледате емблематичните обекти, свързани с португалския Златен век:Църквата на манастира Жеронимуш/ЮНЕСКО/, кулата Белем/ ЮНЕСКО/ и паметника на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели. За да усетим истинския вкус на Португалия –ще дегустираме един от най-известните традиционни сладкиши-pasteis de Belem, чиято рецепта се пази в тайна от векове.Продължаваме по крайбрежието на река Тежо до центъра на града.Следва най-старият квартал Алфама, ще се полюбуваме на гледката към средновековната крепост Сао Жорж. На връщане ще минем през най-известните площади на Лисабо-Росио и Рештоурадореш, булеварда Либердаде с най-скъпите маркови магазини.
И за да усетите истинския дух на Португалия можете да посетите традиционна ФАДО вечер.
Много са причините, които ще ви доведат в Португалия, на другия слънчев край на Европа. Една от тях несъмнено е местната кухня – разновидност на средиземноморската кухня, в която ще се влюбите. Но страната има и още нещо, с което се гордее – фадото. Тази легендарна музика е включена в списъка с нематериално наследство на ЮНЕСКО като нещо ,което трябва да се съхрани за поколенията.

Трети ден /06.04.2017/
Закуска и свободно време за разходка.
Възможност за екскурзия до Синтра , Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш – с/у доплащане/ Синтра е разположен на живописните хълмове на територията на Природен парк „Синтра – Кашкайш”, заобиколен от вековни гори, спираща дъха панорама и благословен с целогодишно благоприятен за почивка климат. През средновековието Синтра е била лятната резиденция на краля. От красотата и магнетизма му са били привлечени множество пътешественици, поети и представители на изкуството. Основните забележителности са две – кралският дворец в стария град и дворецът Пеня.Града е разположен на няколко хълма и може да се разхождате дълго по малките, стръмни улички. А от единият хълм се виждат разноцветно боядисаните къщи на отсрещния.
Кабо ди Рока – най-западната континентална точка на Европа е много красиво място. Самият нос е високо над океана и от наблюдателна площадка се разкрива зашеметяваща гледка.
Замъкът Ещорил е малък, но изключително атрактивен дворец в Португалия. Той е разположен на самия бряг в едноименното португалско градче, което се намира в близост до Синтра. Самото градче Ещорил е част от община Кашкайш. Градчето е малко, но силно развито курортно селище, в което има рибарско пристанище. През 1942 година замъкът Ещорил е закупен от Мантеро Белард, който насочва изцяло двореца като арена на артисти и музикално изкуство. След смъртта на този португалски културен деец, сградата на замъка е дарена на съвета на Кашкайш и в нея се помещава регионалния исторически музей. Замъкът Ещорил е известен от тогава под името Verdades Faria. В момента в музея може да се видят важни и големи колекции от музикални инструменти. Редовно в замъка Ещорил се провеждат различни други изложби, концерти и културни мероприятия.

Четвърти ден /07.04.2019/
Закуска и свободно време за разходка.
Следобеден трансфер от хотела за летище. Полет от Лисабон за Мадейра Трансфер до избрания хотел.

Пети ден /20.10.2017/
Закуска и свободно време за почивка. За тези, които предпочитат по-активната ваканция предлагаме:
възможност за целодневна екскурзия до Сантана / източното крайбрежие/ - от 55 евро без обяд/ 70 евро с обяд. Първо ще посетите селцето Camacha,с известната фабрика за ракитени мебели. След това продължавате за Ribeiro Frio с развъдник за пъстърва. В Santana известна с забележителните си сламени къщи ще имате време да се разходите и да обядвате в местен ресторант/ не е включен в цената/. На връщане ще посетите градчетата Portela, Ponta de Sao Lourenco и Machico. Следобед връщане в хотела

Шести ден /21.10.2017/
Закуска и свободно време за почивка.
Или възможност за целодневна екскурзия до Порто Мониц / западното крайбрежие/ - от 55 евро без обяд/70 евро с обяд. Първо ще посетите Camara de Lobos, китно рибарско селце запазило духа на острова. Cabo Girao където от най- високите европейски морски скали ще можете да се насладите на спиращите дъха гледки на острова. Ще посетите и Porto Muniz – свободно време в града за разходка и обяд. На връщане ще минете през градчетата Seixal и Sao Vicente. Следобед връщане в хотела

Седми ден /22.10.2017/
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата Фуншал и тропическата градина Монте Палас - същински ботанически рай в близост до Фуншал. Разположен върху 70 000 кв. м., паркът притежава екзотични растения, събрани от цял свят (Белгийски азалии, Южноафрикански сагови палми, Шотландски хедър, това са само някои от тях), както и много местни растения от богатите гори на Мадейра. Изкуствените водопади, създадени около градината и езерата пълни с пъстри японски диамантени шарани (Koi) добавят още чар и красота на градините, и ги превръщат в място, което никога няма да забравите.

Осми ден /23.10.2017/
Закуска и свободно време до обяд.Трансфер от хотела за летище. Полет от Фуншал за Лисабон.

Девети ден /24.10.2017/
Полет от Лисабон в 00:50, каца в София в 06:00. Полет от София до Варна 07:10 – 08:00

Португалия

Република Португалия е държава в най-южната част на Западна Европа, разположена е на Пиренейския полуостров и в Атлантическия океан (Азорски острови, Мадейра и Саваж). Граничи с Испания. 

ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ
Президентът на република Португалия, избиран за пет годишен мандат с всеобщо гласуване, е също така и главнокомандващ на армията. В президентските правомощия включват и назначаване на министър председател, препоръчан от парламента, който избира министър председателя, и министерския съвет, избиран от министър председателя. 

Парламентът или Събранието на републиката е еднокамерен и се състои от 230 депутати. 

Съществува държавен съвет, състоящ се от шест бивши президенти, всички избрани след 1976 г., и десет граждани – пет избрани от президента и пет избрани от Парламента. В правата му са разпускане на парламента и министерския съвет, обявяване на война или мир.

НАСЕЛЕНИЕ
Населението на Португалия е относително етнически еднородно - 99% са португалци и 1% испанци. 

ИСТОРИЯ
B хода на Реконкистата се оформя португалска държава: в 1139 дон Алфонсо Енрикеш се обявява за първи крал на Португалия (от 1143 Португалия официално е независимо кралство). 
B 15-16 век Португалия е водеща страна във Великите географски открития; превръща се в силна европейска държава и колониална империя с владения в Източна Африка, Индия, Югоизточна Азия и Бразилия. 
През 1822 Португалия е обявена за конституционна монархия, a от 1986 г. страната е членка на ЕС. 

ГЕОГРАФИЯ
В административната структура на Португалия влизат 308 окръга, които са разделени на повече от 4 000 общини. Португалия се дели на сухопътна и островна част като последната е автономия. Към нея влизат Азорските острови и островите Мадейра. 
Португалия е разположена е на Пиренейския полуостров и в Атлантическия океан (Азорски острови, Мадейра и Саваж). Граничи с Испания на север и изток. 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ
Лисабон е е разположен на брега на река Тежу, близо до Атлантическия океан и е столица на Португалия от 1255 година. Градът е разрушаван до основи от силни земетресения, на два пъти в историята си - през 1356 г. и 1755 г. Това са превратни моменти, довели до разширяването и трансформирането на Лисабон. Последното модернизиране на града, става възможно след избирането му за Европейска културна столица през 1994г. Това е моят личен топ 10 на най-интересното в и около Лисабон.

1. Паркът на нациите - Построен е през 1998г. Намира се на няколко километра от центъра на града. В красивия, модерен и просторен парк са разположени Португалският, Атлантическият павилион и павилионът на познанието.

2. Океанариумът - Перлата в короната на Парка на нациите.В центъра на сградата се намира аквариум наречен “Глобалният океан”, който впечатлява с огромните си размери. Дълбок е 7 метра. Всеки един от четирите прозореца на аквариума е с площ 42 кв.метра !!! Над 100 различни вида обитават водите му- aкули, риби тон, корали, слънчева риба (sunfish) и др.
Океанариумът има образователна, но и изследователска и опазваща видовете роля.
Модерни лаборатории се грижат за обитателите на аквариума.
Тук човек може да изкара часове наред любувайки се на чудесата на природата.

3. Градчето Синтра - Намира се на няколко километра извън Лисабон. До него се стига за около час и половина с влак.
Синтра е красив, малък град заобиколен от гори и замъци.
На хълма над него е дворецът “Да Пена” - построен от Фернандо Сакс Кобург Готта в романтичен стил. Забележителен е със своя стил на декорация.
Най-впечатляващата забележителност тук е “Замъкът на маврите”.
Военен форт, за който се предполага, че датира от 9-ти век (по времето на окупацията на арабите). Служел е като отличен наблюдателен пост към крайбрежието. Крепостта е запазена (включително помещения, не само стени) и реставрирана и в момента е под защитата на ЮНЕСКО.
До крепостта може да се достигне пеша за около 40 мин. по стръмен терен или с автобус от центъра на Синтра. Слизането пеша през гората е много приятно.

4. Средновековният квартал Алфама (Alfama) - живописни лъкатушещи улички, малки къщи - сгушени една до друга. Хората разговарят оживено, насядали по тротоарите пред къщите. Преди земетресението през 1755 г. тук са живеели благородниците, но след това кварталът е населен от рибари и занаятчии. Замъкът “Свети Георги” е намира на върха на един от седемте хълма на Лисабон и заедно с Лисабонската катедрала са основните забележителности в Алфама.

5. Площадът на търговията, статуята на Хосе I и Триумфалната арка.

6. Манастирът “Свети Жером” (Mosteiro dos Jeronimos)- Намира се в квартала Белем (Belem), където са съсредоточени редица паметници на културата , музеи и дворци. Белем и Аюда (Ajuda) са съседни квартали, като и в двата има какво да разглеждате цял ден (може и два, ако влизате в музеите - морски, на археологията, на каляските, на античното изкуство, планетариумът Гюлбекян и тн.).
“Свети Жером” е построен в началото на 16-ти век по заповед на Мигел I, като за построяването му са използвани средства натрупани от Васко Да Гама по време на пътешествията му в Индия.

7. Паметникът на Откривателите - Посветен е на португалските мореплаватели, които са участвали в морските експедиции през 15 и 16-ти век.
Огромният паметник (висок е 52 м.), под формата на кораб с платна, е построен през 1960г. В него се помещават музей и концертна зала.


8. Кулата “Белем” (Torre de Belem) - Кулата, разположена на брега на реката, контролира входа към града. Емблемата на Лисабон е построена в готически стил.

9. Желязната кула-асансьор “Sanra Justa” - Висока е 45 м. и е построена през 1902 г. от ученик на Айфел. Асансьорът на кулата и специалните трамваи са удобен начин да се достигне хълма, вместо да се върви пеша по стръмните улички.

10. Зоологическата градина - Разположена е на малка площ, но изключително богата на видове и атракции. Три пъти на ден се провежда шоу с делфини и морски лъвове. Зоопаркът разполага с терариум, делфинариум, кабинково лифтче за обиколка от птичи поглед, занимания с деца и др.

 

Посолство на Република България

Лисабон, Португалия

Адрес: ул. „Сакраменто а Лапа”, № 31, 1200-792 Лисабон, Португалия

тел.: (+351) 213 976 364; (+351) 213 976 367

Fax: (+351) 213 979 272

e-mail: Embassy.Lisbon@mfa.bg

Дежурен мобилен телефон за спешни случаи, след работно време и в почивни и празнични дни.

00351 933 611 337 

Източник на информацията за контакти:

Министерство на външните работи на Република България

http://www.mfa.bg/bg/ 

Други оферти