Екскурзия до Охрид от Добрич, Варна и Бургас

Изпрати запитване

Можете да се свържете с нас и на номер 0898525253. Виж всички възможности в страницата ни за контакти.

Дестинация

Автобусна екскурзия до Охрид

 • Информация
 • Програма
 • Дестинация

Автобусна екскурзия до Охрид


Ohrid-featured.jpg

Ценa: от 299 лв

4 дни / 3 нощувки

Цена от 299 лв. 

 

Каним Ви на едно пътуване в Македония и България, в което ще се насладим на традиции, култура и бит, съчетани със зашеметяващи гледки, калдъръмени улички и живописни пейзажи…

 

Маршрут: Добрич – Варна – Бургас – Скопие –Калище – Струга – Охрид -Битоля –  Хераклия Линкестис – Петрич – Рупите – Мелник – Варна

 

Дати: 02.09.2020; 30.09.2020

 

Часове на отпътуване:

    от Добрич – 22.30 часа

    от Варна – 23.30 часа от ул.“Антим I“

    от Бургас – 03.30 часа от ОМВ Мираж

    от София – 10.30 часа

 

ПРОГРАМА:

Първи ден: 

Добрич – Варна – Бургас – София

Отпътуваме от Добрич, Варна и Бургас в съответните часове. Нощен преход до София.


Втори ден:  

София – Скопие – Калище – Струга – Охрид

Сутринта преминаваме през ГКПП Гюешево. 

Отправяме се към Скопие, като по път ще се наслаждаваме на красивите планински пейзажи. Пристигайки в столицата на Македония разглеждаме центъра на града, осеян с много монументални паметници. Ще видим и възпоменателната плоча на мястото, където е била родната къща на Майка Тереза.

Отпътуваме към близкия скален манастир “Св.Богородица“ в Калище. Тук, на брега на Охридското езеро, скалният манастир, както и изградената голяма и нова черква привличат много туристи и поклонници.

Отпътуваме към Струга. Ще спрем на моста на поетите, изграден над река Църни Дрин. Това е единствената река, която се оттича от езерото. На този мост ежегодно се провеждат празници на поезията, които събират поети от цял свят. Пешеходна разходка из центъра и чаршията, където ще видим и родната къща на братя Миладинови /отвън/, която днес е културен музей.

Отпътуваме към Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Трети ден: 

Охрид – манастира „Св.Наум“ – Билянини извори – Наколни жилища – стария град

Закуска. Следва / по желание / допълнителна екскурзия до Билянините извори и манастира „Свети Наум“. Билянините извори се намират в красив парк. Според едно предание обикалянето на изворите носи щастие и любов. От там ще продължим към манастира „Св.Наум“. Пътят се вие по живописния бряг на езерото. Самият манастир се намира на югоизточния бряг на Охридското езеро, в природният резерват „Галичица“. Сред големия красив парк, из който свободно се разхождат пауни, се намира и самия манастир. Посещаваме църквата „Св. Арахангели“, в която можете да се поклоните пред гроба на Свети Наум и параклиса на Света Петка, пред който има малко аязмо с лековита вода. По обратния път ще се отбием и в живописния комплекс „Наколни жилища“, изграден в Залива на костите във водите на езерото. Върху дървена платформа са построени автентични жилища от праисторически времена, където са живеели около стотина жители, рибари и занаятчии. Къщи със сламени покриви и кирпичени стени, и още други постройки разказват за живота на хората от древни времена.

Връщаме се в Охрид, където нашата пешеходна обиколка на стария град ще започне от най-високата точка на града – Самуиловата крепост. Спускайки се надолу към езерото ще разгледаме църквите „Св.Климент“, „Св.Панталеймон“, „Св.Богородица Перивлепта“, която поради своята архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, античния театър и базиликата „Св.София“. Ще минем и през градската чаршия, където ще имате възможност да посетите малките дюкянчета и да закупите оригинални охридски перли. Ще надникнем и в работилницата за ръчно изработване на пергамент, от където също ще имате възможност за закупуване на сувенири. Свободно време. По желание – разходка с корабче из кристалните води на езерото. Единствено от тук можем да се любуваме на прекрасната панорама на очарователния Охрид.

Връщаме се в хотела привечер. Вечеря. За доброто ни настроение ще има жива македонска музика. Нощувка.


Четвърти ден: 

Охрид – Битоля – Хераклия Линкестис – Мелник

Закуска. Отпътуваме към Битоля – втория по големина град в Македония, който в далечната 1016 година е бил столица на българския цар Иван Владислав. Пешеходна разходка из центъра на града. Ще видим часовниковата кула, „Саат кула“ – символ на града, църквата „Св.Димитър“, построена през 1830 г. Свободно време.

Следва посещение на античния град Хераклия Линкестис, основан в средата на IV век от Филип II Македонски. Ще имаме възможност да се разходите из стария одеон /амфитеатър/, баните. Ще видим останки от древни църкви и базилики, красиви мозайки, считани за шедьовър на ранното християнско изкуство. Мозайките са изработени от малки цветни квадратчета с невероятно запазени цветове.

Отпътуваме за България. Преминаваме ГКПП Златарево.

Настаняване в хотел в района на Петрич или Сандански. Нощувка.


Пети ден: 

Закуска. Отправяме към Мелник, най-малкия град в България. Мелник е град-приказка, в който всичко сякаш е застинало така, както е било някога. Разположен е в подножието на Кожух планина, сгушен между високите бели варовити скали, които блестят на слънцето. Градът е архитектурен резерват, запазил оригиналната си Средновековна и Възрожденска архитектура, чийто бисер е Кордопуловата къща, която ще разгледаме, за да видим експозицията на мелнишка винарска изба, вътрешната архитектура на къщата, богата на стенописи, резби и стъклописи. За любителите на хубавите вина се предлага дегустация и възможност за закупуване на мелнишко вино.

Продължаваме към Рупите – една живописна местност, обвита с мистичен ореол, свързан с Баба Ванга. Ще разгледаме построения от нея храм „Св.Петка Българска“, изографисан от големия български художник Светлин Русев. Неговите стенописи не отговарят на каноните на църквата и затова и до ден днешен църквата не е осветена от Светия синод. Ще се поклоним пред гроба на светицата. В огромния парк, в който изобилстват топли минерални извори е и къщичката на Баба Ванга. Тук тя прекарва последните си години и прекрачвайки прага и, посетителя сякаш усеща присъствието на пророчицата. 

Отпътуваме за Бургас, Варна и Добрич. Пристигаме късно през нощта.

 

Цени:

При отпътуване от:

Цена на човек, настанен в двойна стая

Цена на деца от 2 до 12 години – ненавършени, настанени с двама възрастни

Цена за единична стая

Варна

309 лева

259 лева

380 лева

Бургас

299 лева

249 лева

370 лева

 

 

Пакетната цена включва

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Пела 3*, Охридска ривиера https://www.hotelpela.com.mk/ / едната вечеря ще бъде с с жива музика /
 • 1 нощувка закуска в х-л 3* в района на Петрич или Сандански
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка за лица до 70год.
 • Пътни такси и гранични такси
 • Посещение на град Мелник, Кордупуловата къща и музея на виното
 • Разглеждане на храма „Св.Петка Българска“ и къщата на Баба Ванга в местността Рупите
 • Разглеждане на античния град Хераклия Линкестис
 • Пешеходна разходка в централната част на град Битоля
 • Туристическа програма в Охрид
 • Туристическа програма в Струга
 • Туристическа програма в Скопие
 • Водач от агенцията

 

 Пакетната цена не включва

 • Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата:–
 • Входна такса Кордупуловата къща – 3,50 лв
 • Входа такса към античния град Хераклия Линкестис – 120 MKD
 • Входна такса на манастира “Свети Наум” – 100 MKD
 • Самуиловата крепост – 60 МКD
 • Входни такси в църквата “Св. Богородица Перивлепта” – 120 MKD
 • Входна такса Наколни жилища – 100 MKD
 • Самуилова крепост – 60 МКD
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за отпътуване от Добрич – 12,00лв.
 • Разходка с корабче по Охридското езеро с екскурзовод – от 6 до 10 евро / в зависимост от големината на кораба и броя на туристите/
 • Автобусна екскурзия до Билянините извори, манастира “Св. Наум” и комплекс “Наколни жилища” (без включени входни такси на обектите) – 10 евро
 • Медицинска застраховка за лица над 70 год. – 10.00лв. доплащане

 

Забележка:

    Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо работното време на обектите и възможността за осъществяването им.

    Цените за входните такси на обектите са упоменати към януари 2019г и Агенцията не носи отговорност при евентуални промени

    Пътува се с лична карта или задграничен паспорт

    Няма визов режим.

    За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие 4 бр.), както и копие от акта за раждане.

 

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 15 дни преди отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

 

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на екскурзията поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

Автобусна екскурзия до Охрид


ПРОГРАМА:

Първи ден: 

Добрич – Варна – Бургас – София

Отпътуваме от Добрич, Варна и Бургас в съответните часове. Нощен преход до София.


Втори ден:  

София – Скопие – Калище – Струга – Охрид

Сутринта преминаваме през ГКПП Гюешево. 

Отправяме се към Скопие, като по път ще се наслаждаваме на красивите планински пейзажи. Пристигайки в столицата на Македония разглеждаме центъра на града, осеян с много монументални паметници. Ще видим и възпоменателната плоча на мястото, където е била родната къща на Майка Тереза.

Отпътуваме към близкия скален манастир “Св.Богородица“ в Калище. Тук, на брега на Охридското езеро, скалният манастир, както и изградената голяма и нова черква привличат много туристи и поклонници.

Отпътуваме към Струга. Ще спрем на моста на поетите, изграден над река Църни Дрин. Това е единствената река, която се оттича от езерото. На този мост ежегодно се провеждат празници на поезията, които събират поети от цял свят. Пешеходна разходка из центъра и чаршията, където ще видим и родната къща на братя Миладинови /отвън/, която днес е културен музей.

Отпътуваме към Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Трети ден: 

Охрид – манастира „Св.Наум“ – Билянини извори – Наколни жилища – стария град

Закуска. Следва / по желание / допълнителна екскурзия до Билянините извори и манастира „Свети Наум“. Билянините извори се намират в красив парк. Според едно предание обикалянето на изворите носи щастие и любов. От там ще продължим към манастира „Св.Наум“. Пътят се вие по живописния бряг на езерото. Самият манастир се намира на югоизточния бряг на Охридското езеро, в природният резерват „Галичица“. Сред големия красив парк, из който свободно се разхождат пауни, се намира и самия манастир. Посещаваме църквата „Св. Арахангели“, в която можете да се поклоните пред гроба на Свети Наум и параклиса на Света Петка, пред който има малко аязмо с лековита вода. По обратния път ще се отбием и в живописния комплекс „Наколни жилища“, изграден в Залива на костите във водите на езерото. Върху дървена платформа са построени автентични жилища от праисторически времена, където са живеели около стотина жители, рибари и занаятчии. Къщи със сламени покриви и кирпичени стени, и още други постройки разказват за живота на хората от древни времена.

Връщаме се в Охрид, където нашата пешеходна обиколка на стария град ще започне от най-високата точка на града – Самуиловата крепост. Спускайки се надолу към езерото ще разгледаме църквите „Св.Климент“, „Св.Панталеймон“, „Св.Богородица Перивлепта“, която поради своята архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, античния театър и базиликата „Св.София“. Ще минем и през градската чаршия, където ще имате възможност да посетите малките дюкянчета и да закупите оригинални охридски перли. Ще надникнем и в работилницата за ръчно изработване на пергамент, от където също ще имате възможност за закупуване на сувенири. Свободно време. По желание – разходка с корабче из кристалните води на езерото. Единствено от тук можем да се любуваме на прекрасната панорама на очарователния Охрид.

Връщаме се в хотела привечер. Вечеря. За доброто ни настроение ще има жива македонска музика. Нощувка.


Четвърти ден: 

Охрид – Битоля – Хераклия Линкестис – Мелник

Закуска. Отпътуваме към Битоля – втория по големина град в Македония, който в далечната 1016 година е бил столица на българския цар Иван Владислав. Пешеходна разходка из центъра на града. Ще видим часовниковата кула, „Саат кула“ – символ на града, църквата „Св.Димитър“, построена през 1830 г. Свободно време.

Следва посещение на античния град Хераклия Линкестис, основан в средата на IV век от Филип II Македонски. Ще имаме възможност да се разходите из стария одеон /амфитеатър/, баните. Ще видим останки от древни църкви и базилики, красиви мозайки, считани за шедьовър на ранното християнско изкуство. Мозайките са изработени от малки цветни квадратчета с невероятно запазени цветове.

Отпътуваме за България. Преминаваме ГКПП Златарево.

Настаняване в хотел в района на Петрич или Сандански. Нощувка.


Пети ден: 

Закуска. Отправяме към Мелник, най-малкия град в България. Мелник е град-приказка, в който всичко сякаш е застинало така, както е било някога. Разположен е в подножието на Кожух планина, сгушен между високите бели варовити скали, които блестят на слънцето. Градът е архитектурен резерват, запазил оригиналната си Средновековна и Възрожденска архитектура, чийто бисер е Кордопуловата къща, която ще разгледаме, за да видим експозицията на мелнишка винарска изба, вътрешната архитектура на къщата, богата на стенописи, резби и стъклописи. За любителите на хубавите вина се предлага дегустация и възможност за закупуване на мелнишко вино.

Продължаваме към Рупите – една живописна местност, обвита с мистичен ореол, свързан с Баба Ванга. Ще разгледаме построения от нея храм „Св.Петка Българска“, изографисан от големия български художник Светлин Русев. Неговите стенописи не отговарят на каноните на църквата и затова и до ден днешен църквата не е осветена от Светия синод. Ще се поклоним пред гроба на светицата. В огромния парк, в който изобилстват топли минерални извори е и къщичката на Баба Ванга. Тук тя прекарва последните си години и прекрачвайки прага и, посетителя сякаш усеща присъствието на пророчицата.

Отпътуваме за Бургас, Варна и Добрич. Пристигаме късно през нощта.

Съжаляваме, но за момента няма информация за дестинацията.Очаквайте скоро обновяване на информацията.

Други оферти